Сé за Race for the Cure

Race for the Cure е е најголемиот настан во Европа посветен на здравјето на жените. Им помага на организациите и болниците за рак на дојка да обезбедат средства и да ја подигнат свеста за оваа болест. Со 500.000 нови дијагностицирања и 130.000 луѓе кои умираат од рак на дојка секоја година во Европа, овие средства се од клучно значење. Сега повеќе од било кога.

3 км прошетка или 5 км трчање

Секоја Race for the Cure ги соединува преживеаните, семејствата и пријателите на 3 км прошетка или 5 км трка. Преживеаните ја слават својата победа над карциномот на дојка, учесниците ги поддржуваат своите најблиски погодени од болеста и се сеќаваат на најблиските кои починале.

За 2020 година, Think Pink Europe најави 30 трки со 300.000 учесници во 22 земји во Европа. Поради пандемијата COVID-19, големите спортски настани се одложуваат или откажуваат. Сега во време кога пациентите со рак на дојка и преживеаните се најранливи, најмногу им е потребна нашата поддршка “.

Останете безбедни, останете поврзани

Кризата со корона вирусот нè инспирираше да ги здружиме силите и да ја издигнеме Race for the Cure® на повиоко ниво: ги покануваме сите во Европа да учествуваат во дигиталната трка Race for the Cure. Регистрирајте ја вашата 3 км прошетка или 5 км трка во вашето соседство, село или град, заедно со пријатели, семејство, колеги, соседи и поврзете се со илјадници луѓе низ цела Европа.

Придружи се

Регистрирајте го вашиот тим и подгответе се за вашата 3 км прошетка или 5 км трка. Можете да одите каде што сакате, имајќи ги предвид здравствените препораки за вирусот корона што се применуваат во вашата земја или регион. Можете дури и да трчате во затворено на трака за трчање или во теретана и да ни се придружите во последниот викенд од септември.

#RFTC2020

Да го обоиме интернетот во розово! Споделете ги вашите вежби, розова облека, подготовки, поврзувањата на социјалните мрежи, користете го нашиот хаштаг #RFTC2020 и инспирирајте ги другите да се придружат! Продолжете со движење, споделете ја забавата и поддржете ја здравствената заштита на жените во Европа!

Вашата поддршка е од клучно значење

Во секој момент можете да приклучите повеќе луѓе во вашиот тим или да ги поканите вашите пријатели директно да донираат на вашиот тим. Сумата од регистрациите и донациите ќе биде наменета за локалните организации, кои се посветени на помагање на пациенти со рак на дојка.

Рак на дојка во Европа

Think Pink Europe е алијанса што ги поврзува организациите за рак на дојка, болниците и групите за поддршка на пациенти низ цела Европа. Наша цел е да ја подобриме и забрзаме размената на информации и најдобрите практики за здравствена заштита и истражување. Ние се фокусираме на намалување на разликите во пристапот до здравствената заштита како и  на затворање на јазот во здравствената заштита помеѓу европските земји.

Стапките на преживување од рак на дојка се разликуваат до 30%, во зависност од тоа каде живеете во Европа: ова е неприфатливо.

Помогнете ни да ја промовираме трката Race for the Cure на социјалните мрежи со помош на нашиот хаштаг!

#RFTC2020