Често поставувани прашања

Кога ќе се одржи настанот Race for the cure?

Од 25 септември (недела) до 10 октомври (недела),   во пресрет на месец октомври, посветен на ракот на дојка. Ќе се придружиме кон десетици илјади луѓе во истиот момент, за да покажеме солидарност во борбата против оваа болест.

Кога е крајниот рок за регистрација?

Можете да се регистрирате онлајн до недела 10 октомври.

Како можам да трчам или да пешачам за Race for the Cure?

Ве покануваме да се регистрирате на веб страната или да донирате преку истата на организацијата во Вашата земја .

Дали ќе има физички настан Race for the Cure оваа година?

Во зависност од моменталната состојба со КОВИД 19, во некои земји ќе биде возможно да учествувате на физички настан   Race for the Cure. На веб страната ќе го видите настанот и ќе може да се регистрирате како индивидуа или во тим. 

Што да правам доколку нема настан Race for the Cure во моето место на живеење?

Доколку нема настан во Вашето место на живеење, можете да оформите мали групи. Можете да регистрирате Ваш тим со пријатели, членови од фамилија, колеги и да организирате прошетка или трка каде што живеете.

Што се случува откако ќе ја регистрирам мојата тимска страна?

По приемот на вашата уплата, ќе добиете е-пошта за потврда. Во случај да не добиете, проверете во спам.

Може ли да добијам потврда за уплата?

Пред да ја направите вашата уплата, можете да наведете дека сакате потврда за донација. Документот автоматски ќе ви биде испратен по е-пошта.

Го регистрирав мојот тим да трча или да пешачи таму каде што живеам, дали можам подоцна да се приклучам на главниот настан?

До 10 септември, ќе можете да го додадете вашиот постоечки тим таму каде што ќе се одвиваат главните настани Race for the Cure, така што ќе можете да учествувате на самиот настанот.

Не можам да ја најдам мојата тимска страна на веб-страницата, што да правам?

Користете ја е-поштата со која сте се регистрирале за да ја едитирате вашата тимска страница. Проверете дали означивте „Сакам мојот тим да биде видлив на веб-страницата Race for the cure “.

Што е лидер на тимот?

Лидер на тимот е лицето кое ја прави почетната регистрација на тимот. Ова лице ќе добие потврда по е-пошта со единствен тимски код. Овој код е клучен за правење промени на страната на тимот (додавање на учесници, промена на информации). Лидерот на тимот може да го сподели кодот со другите менаџери на тимот.

Може ли друго лице освен лидерот на тимот да управува со тимската страница?

Да, но само со согласност од лидерот на тимот. Кодот на тимот може да ви го даде лидерот на тимот или да кликнете на „Побарај код за тим“. Лидерот на тимот ќе добие порака и може да одлучи дали да го сподели уникатниот тимски код со вас.

Може ли да се регистрирам како индивидуа?

Да можете, тоа значи дека ќе бидете свој лидер на тим. Идејата е секако да направите поврзувања и да го направите вашиот тим што е можно поголем. Ако се регистрирате индивидуално, сè уште сте тим (од 1), така што секогаш можете да поканите пријатели да се приклучат на вашиот тим подоцна.

Како можам да учествувам со мојата компанија, организација, град или општина?

Можете да направите тим и да се приклучите на настанот "Race for the cure" во вашата област. Исто така можете да трчате или да пешачите таму каде што живеете. Во повеќето земји, можете да регистрирате локална трка или прошетка за 50 или повеќе лица за да ја поддржите вашата локална добротворна организација за рак на дојка. По регистрацијата на вашиот настан, добротворната организација ќе треба да го одобри вашиот настан пред да го објавите. Побарајте ја вашата локална организација на страницата "Организации" и испратете им е-пошта за повеќе информации или помош.

Дали може да донирам без да учествувам на настанот?

Вие сте повеќе од добредојдени да спонзорирате тим! Кликнете на страницата на тимот. Таму ќе го најдете копчето спонзор за поддршка на тимот и направете донација по ваш избор. Вашата донација ќе биде видлива на страницата на тимот ако наведете „Сакам моето спонзорство да биде видливо на страницата на тимот“.

Може ли да се приклучам на некој тим?

На страната на тимот можете да кликнете на копчето "Приклучи се на овој тим". Ова ќе ви донесе контакт со лидерот на тимот, кој може да ви овозможи пристап да се вклучите или доколку го знаете тимскиот код, можете веднаш да се приклучите.

Како можам да ги поканам пријателите да се приклучат на мојот тим?

Кликнете на копчето "покани пријатели да донираат/приклучат". Може да испратите е-пошта до максимум 50 пријатели што сакате да ги поканите. За ова ќе ви биде потребен тимски код.

Како можам да поканам пријатели да го спонзорираат мојот тим?

Кликнете на копчето "покани пријатели да донираат/приклучат. Може да испратите е-пошта до максимум 50 пријатели што сакате да ги поканите. За ова ќе ви биде потребен тимски код.

Како можам да привлечам други луѓе да се приклучат или да донираат за мојот тим?

Споделете го вашиот ентузијазам, обојте го интернетот во розово! Споделете го линкот од Вашата тимска страница на социјалните медиуми или по е-пошта и поканете ги познаниците да учествуваат или да го спонзорираат Вашиот тим.

Што е победнички медал?

Секој тим има можност да посвети благодарница на специјален пријател, здравствен работник, волонтер или група за поддршка. Овој контакт ќе биде прикажан на тимската страница и ќе добие е-пошта со благодарност со тимскиот победнички медал.

Што е број за учество во трката?

Секој учесник добива единствен број за трката. Можете да додадете лична порака на бројот на маичката и да го преземете дизајнот за печатење. Ставете го бројот на вашата маичка за Race for the cure.

Што доколку не го пронајдам одговорот на моето прашање овде? Може ли да стапам во контакт со Race for the cure?

Не, Вие не можете да не контактирате директно затоа што ние веројатно не го зборуваме вашиот јазик. Ве замолуваме да ги проверите ЧПП (често поставувани прашања) и да контактирате со вашата локална организација доколку имате неодговорени прашања. Можете да најдете информации за контакт на "Организации"

Помогнете ни да ја промовираме трката Race for the Cure на социјалните мрежи со помош на нашиот хаштаг!

#RFTC2022