Оваа година се надеваме дека ќе ја организираме Race for the Cure онака како што ја знаеме и ја сакаме: одличен спортски настан што ги обединува преживеаните, семејството и пријателите на 3км прошетка или 5км трчање. За жал, во некои земји, ова нема да биде можно. Затоа, исто како минатата година, ќе трчаме или ќе пешачиме со блиски контакти во нашето соседство.

Како да се приклучите

Опција 1: Во вашата земја има настан Race for the Cure

Одете на почетната страница и регистрирајте го вашето учество во Race for the Cure како тим или како индивидуа.

Опција 2: Во вашата земја нема настан Race for the Cure

Во случај да нема настан во вашата земја поради моменталните околности, можете да се натпреварувате таму каде што сте:

 • За 1 учесник и повеќе: 
  Дојдете заедно со вашето семејство, пријатели и колеги. Регистрирајте го вашиот тим, организирајте трчање или прошетајте заедно во вашето соседство.

ИЛИ

 • За 50 учесници и повеќе: 
  Во некои земји, постои можност да организирате локален настан со вашата компанија, организација, град или општина, во соработка со добротворната организација што сакате да ја поддржите.
Учествувајте како индивидуа или тим
 • Пронајдете настан во ваша близина и пријавете се како тим или индивидуа.
 • Ако нема настан во ваша близина: создадете тим и трчајте таму каде што живеете.
 • Наведете каде ќе се одржи вашата трка или прошетка.
 • Изберете ја добротворната организација што сакате да ја поддржите.
 • Додадете лични или тимски информации: мотивација, слики, линк до веб-страница или социјални медиуми каде што ќе ја промовирате вашата трка или прошетка.
 • Можете да го посветите вашето трчање или прошетка на посебна личност, пријател, здравствен работник, ...
 • На крајот од регистрацијата, можете да платите онлајн по што ќе добиете е-пошта за потврда со кодот на тимот. Овој уникатен код е клучот за уредување на тимската страница и додавање нови членови на тимот во секое време.
 • Поканете и додадете пријатели, членови од семејство, колеги, спортисти во вашиот тим. Можете да го направите ова сега или подоцна: колку е поголем вашиот тим, толку подобро!
 • Ако сакате, подоцна можете да го додадете вашиот постоечки тим на трката во вашата област и да се придружите на настанот.
Учествувајте како компанија, организација, град или општина
 • Во некои земји, постои можност да организирате локален настан со вашата компанија, организација, град или општина, во соработка со добротворната организација што сакате да ја поддржите.
 • Можете да ја покажете својата солидарност и да организирате локална трка или прошетка со 50 или повеќе лица.
 • Може да организирате настан за тим билдинг или активност на заедницата.
 • Регистрирајте го вашиот настан онлајн.
 • Добротворната организација што сакате да ја поддржите ќе добие известување и треба да даде официјално одобрување пред вашиот настан да биде објавен на официјалната страна.
 • За да направите какви било измени на вашата страница за настанот, ќе треба да стапите во контакт со вашата организација.
Создадете розова врева и подгответе се за Race for the Cure
 • Со споделување на линкот до страницата што ја направивте за вашиот тим, можете да им кажете на луѓето за вашите активности за собирање средства и да ги поканите да учествуваат. 
 • Можете исто така да ги поканите вашите контакти да донираат за да ја спонзорираат вашата трка или прошетка. 
 • Погледнете ги другите тимови и поврзете се со луѓе од вашиот град или земја со користење на пребарувачот на почетната страница. 
 • Забавувајте се, обоете го интернетот во розово, бидете гласни: кога тренирате со вашите пријатели, семејство или колеги, фотографирајте се или снимајте видео и споделете го на Facebook, Instagram или YouTube користејќи го хаштагот #RFTC2022.
#RFTC2022

Од 26 септември (недела) до 10 октомври (недела) ќе чекориме и трчаме со цел да ги поддржиме пациентите со рак на дојка низ цела Европа. Да создадеме розова инвазија на Facebook, Instagram или YouTube со слики од луѓе насекаде во Европа, сите поврзани да се приклучиме кон својата Race for the Cure затоа што заедно сме посилни!

Регистрирајте се сега

Помогнете ни да ја промовираме трката Race for the Cure на социјалните мрежи со помош на нашиот хаштаг!

#RFTC2022